Tulosta
Juustoinen tattirisotto (4 annosta)
HERKKUTATTI
351-Herkkutatti-200g 2 tlk Sauvon Herkkutatteja 200/120g
voita
2-3 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
9 dl kuumaa vettä
1 kanaliemikuutio
suolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta tinjamia
1 pss parmesaaniraastetta
Valuta herkkutatit ja halkaise, huuhtele ja pilko. Kuullota sieniä kattilassa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää sipulit ja voi ja kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan riisi sekoittaen samalla. Lisää viini ja pari dl kuumaa vettä ja liemikuutio. Jatka sekoittamista. Aina kun lisäämäsi vesi on imeytynyt riisiin, niin lisää kuumaa vettä pari desiä kerrallaan samalla sekoitellen.

Anna kiehua kypsäksi n. 18 min. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Mausta mustapippurilla ja tinjamilla, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja tarkasta suola. Lopun juuston voit ripotella annosten pinnalle koristeeksi.

Tarjoile alku-tai pääruokana.