Tulosta
Paistetut ahvenfileet ohra-sienilisäkkeen kanssa
KELTAVAHVERO
331-Keltavahvero-200g 4 annosta

900g ahvenfileitä
2dl ruisjauhoa
2 tl suolaa
 ½ tl valkopippuria
voita paistamiseen

Ohra-sienilisäke
2dl kokonaisia ohrasuurimoita
1,3 l vettä
2 tlk Sauvon keltavahveroita 200/120g
1 sipuli
3 rkl voita
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta (puna tai mustaleima emmental)
suolaa ja mustapippuria



Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä 40 min. välillä sekoittaen. Huuhtele suurimot lävikössä juoksevalla vedellä.

Purista sienistä ylimääräinen neste pois talouspaperin avulla. Kuullota hienonnettu sipuli ja sienet voissa ja lisää ohrasuurimot, mausta mustapippurilla. Lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa. Lisää suolaa tarvittaessa. (lisää juustoraaste vasta juuri ennen tarjoilua ahvenfileiden paistamisen jälkeen.) 

Sekoita ruisjauhoon suola ja pippuri ja kääntele fileet jauhoseoksessa ja paista ne voissa kullanruskeiksi. 

Lisää juustoraaste ohrasuurimoiden ja sienten sekaan ja sekoita tasaiseksi.

Tarjoa paistettujen ahvenfileiden kanssa. Koristele ahvenfileet tillillä enen tarjoilua